شنوایی شناسی و گفتار درمانی بیمارستان بین المللی آرمان

با بروزترین تجهیزات شنوایی شناسی و گفتار درمانی

تصاویری از کلینیک شنوایی شناسی و گفتار درمانی

گوش انسان داخل استخوان گيجگاهي قرار داشته و شامل سه بخش خارجي ، مياني و داخلي است و وظيفه شنيدن و كمك به حفظ تعادل فرد را دارد. به دليل اهميت بالاي سيستم شنوايي و تعادل بدن، تشخيص اختلالات و بيماري هاي مربوط به آن و مداخله به موقع تاثير فراواني در سلامت شنوايي فرد دارد.

هرگونه احساس  درد گوش، گرفتگي وپر شدن گوش ، حس سنگيني گوش، شنيدن صداي سوت و يا زنگ و سرگيجه و مشكلات تعادلي مراجعه به پزشك متخصص و انجام تست هاي شنوايي و تعادل زير نظر متخصص شنوايي ضروري مي باشد. علاوه بر اين قرارگيري در معرض صداهاي بلند و يا صداي انفجار، عفونت هاي گوش، ضربه به سر و بسياري از موارد ديگر سبب ايجاد كم شنوايي براي فرد مي شود. و مراجعه و تشخيص به موقع براي به حداقل رساندن عوارض از اهميت بالايي برخوردار است.همچنين انجام آزمون هاي غربالگري شنوايي نوزادان و تشخيص زودهنگام و انجام مداخلات لازم به منظور توانبخشي نوزادان و كودكان كم شنوا نيز از وظايف و خدمات اصلي و مهم كلينيك شنوايي شناسي آرمان مي باشد تا تفاوت بين كودك شنوا و ناشنوا از لحاظ كيفيت و توانايي هاي دركي و گفتاري كودك به حداقل برسد.

كلينيك شنوايي شناسي آرمان با بهره گيري از تجهيزات پيشرفته و كادر مجرب در زمينه ارزيابي تخصصي سيستم شنوايي و تعادل خدمات زير را به مراجعين محترم ارايه ميدهد.

 

آزمون ادیومتری

پایه ای ترین و از طرفی مهم ترین آزمون در ارزیابی سیستم شنوایی، آزمون ادیومتری است که طی آن متخصص شنوایی شناسی میزان کم شنوایی و همچنین نوع کم شنوایی و محل ضايعه  را تعیین می کند.

 

این آزمون در پايه اي ترين حالت شامل بدست آوردن آستانه هاي شنوايي مراجع و همچنين تست هاي گفتاري است که در صورت نياز تست هاي تكميلي هم ميتواند در كنارش انجام گردد. توجه داشته باشید که این آزمون نیازمند همکاری بیمار است از این رو در کودکاني كه همكاري لازم را ندارند و همچنين سالمندان عزيزي كه توانايي همكاري براي انجام تست را ندارند معمولا انجام آن امکان پذیر نیست و برای تعیین میزان کم شنوایی از آزمون های دیگری استفاده می شود.

 

آزمون تيمپانومتري

اين آزمون براي بررسي عملكرد پرده گوش و گوش مياني مي باشد كه در مواردي ضربه به گوش داريم و يا مواردي كه گوش دچار عفونت شده است، اين آزمون با نشان دادن وضعيت عملكرد پرده گوش و گوش مياني اطلاعات بسيار مفيدي به شنوايي شناس ارائه ميدهد. كاربرد اين تست فقط به همين دو مورد محدود نميشود و در تشخيص انواع اختلالات گوش مياني اين تست بسيار مفيد مي باشد.

 

 

آزمون OAE

امروزه بر اساس پروتکل های جهانی، شنوایی تمامی نوزادان می بایست در بدو تولد مورد ارزیابی قرار گیرد. OAE یک آزمون استاندارد، سریع و قابل اطمینان است که بواسطه آن می توان وضعیت شنوایی نوزاد را تا حد زیادی مشخص کرد.

 

پاسخ OAE در واقع پاسخي است كه در اثر ارسال صدا به گوش توليد مي شود و منشا آن حلزون گوش فرد مي باشد. باتوجه به ضعيف بودن اين صدا، هرگونه اختلال در مسير ارسال صدا و يا ثبت صدا ، نتيجه اين تست را دستخوش تغيير ميكند. يكي از اين مواردي كه نتيجه تست OAE را تحت تاثير قرار ميدهد وجود مايع امنيوتيك داخل گوش، جرم گوش و وجود عفوونت داخل گوش مي باشد. اين موارد احتمال منفي بودن نتيجه تست را بالا ميبرند. در صورت منفي بودن نتيجه، اين آزمون بايد پس از برطرف شدن موارد گفته شده مجددا انجام شود.

 

آزمون ABR

ABR يا پاسخ شنيداري ساقه مغز، آزموني است كه در آن پاسخ شنوايي فرد از سطح عصب شنوايي ثبت ميشود كه به دوصورت تشخيصي و آستانه گيري ( كه شامل آستانه گيري دستي و كامل و غربالگري است) انجام مي شود. ABR غربالگری امروزه جز پروتکل بررسی شنوایی نوزادان در کنار OAE قرار دارد. همانطور که در بخش OAE توضیح داده شد، پاسخ آن وابستگی زیادی به سلامتی گوش میانی دارد.

درصدی از نوزادان با وجود داشتن پاسخ مثبت در آزمون OAE از شنوایی نرمالی برخوردار نیستند و ممكن است اختلالات شنوايي داشته باشند كه در قابل تشخيص با تست OAE نباشد. لذا توصیه می شود که بعد از انجام OAE، آزمون ABR غربالگری نیز انجام شود كه انجام آن مستلزم اين است كه نوزاد و كودك در خواب عميق باشد.

حالت آستانه گيري اين تست هم براي كودكان و حتي بزرگسالاني كه همكاري لازم را ندارند يا انجام آزمون اديومتري برايشان مقدور نيست، انجام ميگردد و با كمك اين تست آستانه هاي شنوايي فرد قابل ثبت مي باشد.

ABR تشخيصي نيز براي ارزيابي هاي نورولوژيك گوش و سيستم شنوايي انجام ميگردد در مواردي كه احتمال ضايعه در طول عصب شنوايي و مسير هاي عصبي شنوايي در ساقه مغز براي فرد باشد، براي ارزيابي دقيق و تاييد و يا رد وجود ضايعه، اين تست انجام ميگردد.

آزمون ECochG

برای بررسی سرگیجه و توانبخشی آن و اختلالات تعادلی ناشی از سیستم وستیبولار آزمون های متعددی وجود دارد .که از میان آنها می توان به تست الکتروکوگلئوگرافی (ECochG) اشاره كرد. سرگیجه و اختلالات تعادلي می تواند به علت اختلال در گوش داخلی و یا سیستم عصبی مرکزی باشد. آزمون ECochG می تواند تا حدودی منشا این سرگیجه و عدم تعادل را مشخص کند. معمولا براي تشخيص هيدروپس اندولنف(افزايش فشار مايع گوش داخلي) و بيماري منيير اين تست انجام ميشود.

 

تجويز سمعك

تجويز سمعك بخشي از فرايند توانبخشي افراد كم شنوا مي باشد كه پس از ارزيابي شنوايي افراد كم شنوا، سمعك مناسب تجويز و تنظيم ميگردد. توجه داشته  باشيد كه هر سمعكي بر اي هر فردي مناسب نيست و اگر انتخاب سمعك و تنظيم آن به درستي انجام نشود،‌ نه تنها سمعك كمكي به شنوايي فرد نميكند، بلكه ميتواند سبب آسيب به باقي مانده شنوايي فرد نيز شود. لذا توصيه ميگردد براي دريافت و استفاده از سمعك حتما با شنوايي شناس مشورت نموده و زير نظر متخصص شنوايي شناس انجام گردد.

 

 

ارزيابي و توانبخشي وزوز گوش

وزوز گوش به معني هر نوع درك و شنيدن صداي خاص بدون وجود منبع صدا مي باشد. وزوز گوش عارضه اي است كه مي تواند به دليل ضايعات و اختلالات مختلفي ايجاد شود. در كلينيك شنوايي شناسي آرمان ارزيابي سايكواكوستيكي وزوز به صورت كامل انجام  ميگرددو توانبخشي هاي لازم جهت كاهش ميزان آزاردهندگي وزوز و حتي حذف اين صداي مزاحم براي مراجعين محترم انجام ميگردد.

 

مانور هاي توانبخشي سرگيجه

در مواردي كه اختلال تعادل و سرگيجه فرد پس از ارزيابي هاي انجام  شده بيماري BPPV ( سرگيجه خوش خيم ناگهاني وضعيتي ) تشخيص داده شود، براي توانبخشي و درمان آن نياز هست كه مانور هاي توانبخشي لازم انجام گردد. كلينيك شنوايي شناسي بيمارستان آرمان با داشتن كادر مجرب و امكانات لازم، كليه مانورهاي لازم براي توانبخشي سرگيجه افرادي كه دچار اين نوع از سرگيجه هستند ارائه  ميدهد.

 

تهيه قالب گوش

استفاده از سمعك در اكثر موارد مستلزم تهيه قالب از گوش فرد دريافت كننده سمعك  مي باشد.علاوه بر قالب سمعك ، در كلينيك شنوايي شناسي آرمان قالب هاي ضدصوت براي افرادي كه در معرض سروصداهايي با شدت زياد مي باشند( مانند افرادي كه در محيط هاي صنعتي شاغل هستندو …) و قالب ضد آب براي افرادي كه مجراي گوششان حساسيت داشته و يا پرده گوش شان پارگي دارد نيز ساخته ميشود.

شنوایی شناسی

١- ارزيابي هاي شنوايي نوزادان، كودكان و بزرگسالان

٢- اسکرینینگ (غربالگری ) شنوايي بدوتولد نوزادان و نوبت های بعدی (تست AABR,OAE)

٣- آزمون هاي الكتروفيزيولوژيك شنوایی ABR, OAE,ECOCHG  با پيشرفته ترين دستگاه هاي روز دنيا

٤- ارزيابي و توانبخشي وزوز گوش

٥- تربيت شنيداري براي كودكان كم شنوا

٦- انجام انواع مانورهاي سرگيجه

٧- مشاوره و تجويز انواع سمعك

٨- تهيه قالب هاي ضد آب و ضد صوت گوش


پذیرش همه روزه صبح و بعدازظهر

پذیرش با تعیین وقت قبلی

تماس جهت تعیین وقت

شنوایی شناسی,

41014 داخلی 2131

09123204347


تماس جهت تعیین وقت گفتار درمانی

41014داخلی 2131

09120885565

گفتار درمانی

 از جمله خدمات توانبخشی است که برای تشخیص و درمان اختلال گفتار، زبان و بلع و همچنین بیماری‌های شناخت – ارتباط که درنتیجه بیماری‌ها و آسیب‌ها، تاخیرهای رشدی و یا فرایندهای جراحی ایجاد می‌شوند، تجویز می‌شود. گفتاردرمانگر اختلالات مرتبط به تلفظ صداها (مانند دیزارتری و آپراکسی و…)، اختلالات صوت (مانند کیفیت صدا، زیرو بمی و تنفس)، اختلالات زبانی و شناختی(آفازی، توجه و حافظه، هوش)، اختلالات روانی گفتار(مانند لکنت) و اختلالات تغذیه و بلع (مانند بلع دهانی، حلقی و مروی) را تشخیص و درمان می‌کند. 

خدمات بخش گفتار درمانی: 

– درمان اختلال بلع، گفتار، زبان، شناخت و ارتباط در بیماران با آسیب‌های نورولوژیک( مانند سکته مغزی، پارکینسون، MS، ضربه مغزی، فلج مغزی، دمانس، ALS و …) 

– درمان اختلال بلع، گفتار، زبان، شناخت و ارتباط در بیماران با سرطان‌های سر و گردن 

– درمان اختلالات صوت در بیماران نورولوژیک، سرطان‌های سر و گردن، مشکلات گوارشی و بیماران تراکئوستومی 

– درمان اختلال صوت در کاربران حرفه‌ای صدا (خوانندگان، معلمان، گویندگان و مداحان) 

– درمان اختلالات مکیدن، بلع و تنفس در نوزادان زودرس 

– درمان اختلالات گفتار و زبان در ناتوانی‌های رشدی (اوتیسم، اختلال خواندن و نوشتن، اختلال یادگیری و …) 

– درمان اختلال گفتار و زبان در اختلالات شنیداری 

– درمان اختلالات تنفس و گفتار و زبان در اختلالات ساختارهای دهان (مانند شکاف لب و کام و مشکلات بهم ریختگی دندانی) 

– درمان اختلال بلع و تنفس در بیماران با مشکلات تنفسی ( مانند COPD و …) 

– درمان اختلال گفتار، زبان، بلع و شناخت درسندرم‌های ژنتیکی ( مانند سندرم داون و X و ….)  

-درمان اختلالات تلفظی

تجهیزات و دستگاه ها: 

– دستگاه Vitalstim Therapy جهت درمان اختلالات بلع و گفتار 

– دستگاه Biofeedback جهت درمان اختلال بلع و گفتار 

دستگاه Tdcsجهت توانبخشی شناختی

– دستگاه ARKs جهت تحریک دهی ناحیه دهان و صورت 

– دستگاه EMST جهت درمان مشکلات تنفسی در اختلالات بلع و گفتار 

– نرم افزار Doctor Speech جهت درمان اختلالات صوت در کودکان 

نرم افزار Lauriet جهت درمان اختلالات زبان کودکان 


خدمات گفتاردرمانی بیمارستان آرمان ویژه بیماران بستری در بخش های درمانی و بیماران سرپایی همه روزه در شیفت عصر فعال می باشد.

پذیرش همه روزه از ساعت 14الی 20باوقت قبلی انجام می گیرد.

آرزومحمدپور

پاتولوژیست گفتار و بلع

مدرس دانشگاه علوم توانبخشی

عضو انجمن بلع اروپا

عضو انجمن گفتاردرمانی ایران


مسئول فنی: خانم نگار سلیمی

شماره تماس

09376610081

02141014داخلی2131